Många möten med artros patienter

Som sjuksköterska kommer man i kontakt med många människor och många utav dessa lider utav reumatism. Cirka 1 miljon personer i Sverige har reumatism och det är ofta äldre som drabbas av de cirka 100 reumatiska sjukdomar som finns. En av de vanligaste sjukdomar är artros som främst drabbar äldre. Artros drabbar ofta fingrar, händer, höfter och knän och börjar ofta spridas i en eller få leder från början och sprider sig sedan till andra kroppsdelar.

Hjälpmedel och artros

För att kunna hantera sin sjukdom och ge mer självständighet är hjälpmedel som käppar perfekt för dig som har artros i höfter. Det är roligt med käppar eftersom de nu för tiden kan personifiera brukaren och inte alls behöver se ut som ett hjälpmedel längre, utan mer som en accessoar. Sedan finns det även de käppar och kryckor som är ihopfällbara också, perfekt när man är på resa.

Ett annan vanligt problem som ofta upplevs som jobbigt för patienten är när man inte klarar av utföra vanliga uppgifter som man tidigare inte hade problem med. Då kan en burköppnare som hjälpmedel vara både ett bra och billigt produkt för att öka självständigheten.

Smärta och artros

Artros är ofta väldigt smärtsamt. För att få smärtlindring finns det läkemedel men dessa ger ofta biverkningar. Vill man komplettera sin behandling för att minska smärtan så kan en Tens apparat vara något som kan ge behandling och smärtlindring. Nu finns det även handskar, sockar och knästrumpor för dig som vill enkelt ha smärtlindring med tens utan några elektroder. Ett väldigt bra och enkelt alternativ för dig med smärta och artros.

11 Nov 2015