Fötterna är en viktig del för kroppens hälsa

Det många glömmer bort, det är att ta hand om sina fötter. Just i fötterna är det mer vanligt att acceptera trötthet och smärta, men än vad vi gör med våra andra kroppsdelar. Men fötterna är ju väldigt viktiga och utan dem kan vi inte stå eller gå! 

Det är viktigt att investera i dina fötter och det är viktigt att se över vad för skor och strumpor du knör ner dem i! Det kan även vara skönt att få fotmassage. Antingen genom att köpa en fotmassagemaskin, eller att massera dina fötter själv, eller låta din partner göra det. På Fitnessfrank kan du läsa mer om just fotmassagemaskiner. 

Skäm bort dina fötter

Det är som sagt bra att ta hand om dina fötter, på flera sätt. Det är bra att se över vad du har för sorts strumpor. Det är inte fel att satsa på strumpor med antibakteriella egenskaper, för att minska lukt och fukt.

Ett fotbad är inte heller det fel att unna dig, det oavsett om du använder ett avancerat fotbad eller bara stoppar ner dem i en bunke med varmt vatten.

Fotmassage är även det bra som sagt, men det i lagom mängd. Sedan finns det lite bra fotövningar du kan göra när du sitter och kollar tv. Bland annat kan du sära på tårna 3-5 sekunder, slappna av lika lång tid. Repetera 10 gånger. En annan bra sak är att skaffa en massageboll, som ser ut som en liten boll med plastpiggar. Den kan du rulla under fötterna på bra sätt.

22 Dec 2022