Kost och motion är viktigt

Som sjuksköterska är jag extra medveten om vad rätt kost och motion har för hälsofördelar. Jag brukar ofta säga till både patienter och vänner att tänka på det och att ändra om lite i sin livsstil. Det är allt för många som idag äter en kost som inte är varierad eller har de rätta mineralerna och vitaminerna. Det kan leda till bristsjukdomar. Om man äter snabbmat mycket och inte ändrar sina vanor, så är det en bra idé att äta kosttillskott. Ett såndant är Fitline. Läs mer om det på https://www.pm-sweden.se/fitline/. Det kosttillskottet är extra bra om man även tränar.

Rör på er mer

Att röra på sig har visat att de ger ett hälsosammare och friskare liv. Man blir inte lika lätt sjuk. Det behöver inte vara gymmet varje dag, eller springa och sånt. Det räcker att du kommer ut och rör på dig på olika sätt. Är du helt ovan, varför inte börja med promenader. Sedan så finns det så många olika motionsformer att det med allt säkerhet går att hitta en form som passar dig. Det finns ju allt från dans, friskis-gympa, boxning, samt en massa annat.

Tänk på maten med

Snabbmat kan vara ok, men bara ibland. För att hålla sig frisk, inte gå upp i vikt och så vidare är det bra att ha en kosthållning som är enligt tallriksmodellen till exempel. Se till att få i dig alla viktiga ämnen du behöver!

12 Jun 2018