Köp en hjärtstartare och rädda liv

Är du ansvarig för en arbetsplats eller någon offentlig byggnad/plats? Se då till att det finns minst en hjärtstartare tillgänglig i alla lägen, och att alla som bör veta var den finns är informerad både om dess plats och funktioner. En hjärtstartare kan mycket väl vara den avgörande faktorn för om en människa som drabbas av plötsligt hjärtstillestånd i de lokaler du ansvarar för lever eller dör.

hearty.se säljs en rad olika hjärtstartare, alla godkända av det svenska HLR-rådet. HLR står, som de flesta vet, för Hjärt- och Lungräddning och är den kritiska kunskapen som ofta avgör om en människa får leva eller dö när dess hjärta plötsligt stannar.

Ta dig råd

Investeringar innebär alltid ett vägande av för och nackdelar och en bra hjärtstartare kostar en del. Vissa företag anser sig inte ha råd att investera i en. Läs gärna mer om det i denna artikel.

Det kanske inte är du själv som kommer att drabbas av plötsligt hjärtstillestånd, men det finns en risk för att någon som rör sig i de lokaler och utrymmen som du har ansvar för drabbas och skulle det hända är chansen att personen överlever mångfaldigt större om det finns en hjärtstartare tillgänglig.

Hur fungerar en hjärtstartare?

En hjärtstartare är enkel att använda och kommer med tydliga instruktioner som man givetvis måste se till alltid finns tillgängliga. När den väl är inkopplad på personen så ger den dessutom användaren muntliga instruktioner för användning samt för fortsatt manuell HLR. Alla som inte drabbas av panik kan använda en modern hjärtstartare.

Utöver en hjärtstartare så ska givetvis all personal genomgå regelbundna HLR-kurser för att hålla sina livsviktiga kunskaper i färskt minne. Även om man har grundläggande kunskap om HLR så är det lätt att glömma när det väl gäller och man har en människa vars hjärta slutat slå framför sig. Därför är upprepad utbildning i HLR viktigt.

25 Aug 2015