Husmorstips för dålig smak i munnen

De allra flesta av oss vaknar på morgonen med en dålig smak i munnen och för det stora flertalet räcker det att äta frukost och borsta tänderna för att bli va med detta. För andra är det kvar hela dagen, och kan också leda till en väldigt dålig andedräkt. Det vill ju ingen ha så här har jag letat upp några husmorstips som gör att du kan bli av med dålig andedräkt. 

Mina bästa tips

Tänk på att dålig andedräkt kan bero på sjukdomar, så om du har bestående problem så ska du alltid kolla med en läkare. Mina tips jag har hittat tar bort lukten, den gör dig inte frisk om du är sjuk. 

  • Sluta röka & snusa: Rökning och snusning är ofta en anledning till att man luktar illa i munnen. Att sluta med detta kan få bort dåligt lukt omgående. 
  • Ta en koll i kryddskåpet: Persilja, kardemumma och kanel är bara tre saker som kan få bort dålig lukt. Att tugga på en kaffeböna gör också susen. 
  • Borsta tänderna: Om du borstar dina tänder efter varje måltid så får du bort det som kan skapa dålig andedräkt och dålig smak i munnen. 

Hur vet jag om jag luktar illa i munnen?

Det finns flera sätt att kontrollera detta. Andas i ansiktet på en kompis, de kan direkt tala om hur det luktar. Vill du inte att din kompis ska känna din andedräkt? Slicka på baksidan av din egen hand och lukta på saliven. Luktar det illa där, så luktar din andedräkt likadant. 

2 Jan 2019