Gå en första-hjälp-kurs!

Den här filmen kanske du har sett många gånger. Du vet kanske vad det innebär i teorin, men inte i praktiken. Går du en hjärt-och lungräddning får du veta hur det fungerar praktiskt. De flesta tänker att någon som är utbildad läkare eller sjuksköterska ska skynda fram och ge hjälp, men tänk om det är du som ska ge den hjälpen?

Gå en hjärt- och lungräddningskurs!

Våga gå en hjärt- och lungräddningskurs! Då kan det vara du som räddar någon som drabbats av en akut hjärtattack. Då behöver du inte vänta på den där läkaren eller sjuksköterskan. De närmaste sekunderna efter en hjärtattack är väldigt viktiga. Och det tar minst några minuter, om inte mer, innan ambulansen lyckats lokalisera patienten. Då kan din kunskap rädda den människan. Tänk dig om det varit du själv eller ditt barn som drabbats?

Köp en hjärtstartare

När du väl lärt dig hur du ska agera ifall olyckan varit framme kan du också skaffa en hjärtstartare på hearty.se som ytterligare ser till att det hjärta som stannat kan komma i gång på nytt. Med en hjärtstartare vet du att ingen riskerar dö om du bara finns till hands.

6 May 2018